We starten dit jaar met een nieuwe werkwijze om kinderen zich te laten oriënteren op zichzelf en de wereld: IPC.
De kinderen werken in drie leeftijdsgroepen met vijf thema’s (mileposts) per jaar aan voor hen herkenbare onderwerpen. Dat vinden wij belangrijk omdat de school geen eiland is en kinderen zich kunnen voorbereiden en verbinden met wat er in de samenleving gebeurt.
Het oefenen van de zogenaamde 21e-eeuwse vaardigheden geeft kinderen de kans en ruimte om jonge burgers te worden. We leren kinderen hiermee zich te verhouden tot hun eigen vrijheid. Het stelt hen in staat zelf grenzen te verkennen en te beoordelen. Zodat ze tot volwassen vrijheid kunnen komen.
Dat wil zeggen dat zij leren te kiezen om te leven naar wat zij denken dat goed is voor henzelf en de wereld om hen heen.

Via onderstaande links kunt u meer informatie vinden over IPC.

IPC kennismaking

IPC leerdoelen